I senaste numret av tidningen Hembakat fanns det ett recept på brownies med marshmallows och chokladcrisp. Det vattnades i munnen bara av att titta på bilden. Tyvärr blev inte mina lika perfekt skurna och jag fick inte till ngn bra bild men det bjuder jag på, haha!
Såhär såg den ut innan jag skurit i den. Det är alltså en browniebotten, väldigt kladdig och god =) Sen är det minimarshmallows som ligger ovanpå och tillslut choklad crisp överst. På bilden nedanför ser ni rutorna uppskurna, lite svårt att skära i den för den var rätt seg och kladdig samtidigt som crispet flög av lite.
Marshmallowbrownies med chokladcrisp
200 g mörk choklad
100 g smör
3 1/2 dl socker
4 ägg
1 3/4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 påse minimarshmallows
Chokladcrisp
200 g mörk choklad eller mjölkchoklad
100 g smör
7-8 dl Rice krispies
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält chokladen över ett vattenbad. Lägg i smöret och låt det också smälta. Häll blandningen i en bunke och tillsätt sockret, rör ihop så allt smälter samman.
3. Låt blandningen svalna lite och tillsätt äggen, ett i taget. Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker och salt. Rör ihop med en slickepott. Bred ut smeten i en form, ca 20x30cm, klädd med bakplåtspapper.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min.
5. Ta ut kaka och sprid ut en påse minimarshmallows över den. Grädda kakan i ytterligare 5 min. Låt kakan svalna på ett galler.
6. Gör chokladcrispen. Smält chokladen tillsammans med smöret över ett vattenbad. Blanda i Rice krispies och rör om. Bred ut blandningen jämnt över den kalla kakan.
7. Låt kakan stå övertäckt i kylen ett par timmar. Det är lättare att skära snygga bitar om kakan är kylskåpskall.
Åh de här ser verkligen ut som en kaka i min smak,såååå gott,ja choklad,marshmallow och rice krisp då vill man inte ha något mer.
SvaraRaderaser såååååå goda ut!
SvaraRadera