lördag 10 november 2012

Sega havrerutor

Varje gång tidningen Hembakat dimper ner i brevlådar bli man så lycklig och bläddrar genom den direkt. Jag kan väl inte säga att jag bakat jättemånga av recepten men några stycken har det blivit. Nu senast hittade jag ett recept på havrerutor som såg smarrigt ut, dessutom var de busenkla att göra, passade mig perfekt. Det fick bli sådana till svärmors kalas.


Sega havrerutor

5 dl vetemjöl
5 dl strösocker
10 dl havregryn
1 msk bakpulver
250 g smör
1 dl ljus sirap
2 ägg

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Häll mjöl, socker, havregryn och bakpulver i en bunke.

2. Smält smöret och häll det tillsammans med sirapen och äggen över de torra ingredienserna. Blanda ihop allt till en kladdig smet.

3. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30 x 40cm, klädd med bakplåtspapper.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 15-18min. Kakan ska inte kännas riktigt färdiggräddad, då blir den torr och hård. När den kommer ut ur ugnen sjunker den ihop och stelnar lite. Skär den i lagom stora rutor, den är ganska mäktig.

2 kommentarer:

  1. älskar när baka tidningen kommer hem,då sitter ja oxå fastklistrad och kollar igenom boken på direkten.
    dessa låter spännande,skulle nog toppa me choklad o kokos så de skulle smaka som chokladboll.

    SvaraRadera
  2. Ja, har redan spanat in toscapajen i julnumret som kom nu =) Lite min tanke oxå med choklad till dessa kakorna, tänkte nog skära i trekanter nästa gång o doppa i choklad, kokos lät oxå gott!

    SvaraRadera