Dessa kakor med cashewnötter och havregryn kommer också från en av Hembakat tidningarna. Dem blev härligt knapriga och väldigt goda.
Cashewnötkakor med vit choklad, ca 20 st
1 dl skalade naturella cashewnötter
100g smör, rumsvarmt
1dl strsocker
1 1/2 dl vetemjöl
1dl fiberhavregryn (jag hade vanliga havregryn)
1/2 tsk bakpulver
Garnering: 50g smält vit choklad
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka cashewnötterna.
2. Rör smör och socker poröst.
3. Blanda nötter, vetemjöl, havregryn och bakpulver.
4. Rör ner de torra ingridienserna i smöret och blanda samman till en smidig deg. Forma degen till två rullar, ca 5cm i diameter. Skär rullarna i sammanlagt 20 skivor och rulla dem till små bollar. Lägg bollarna på ugnsplåtar med bakplåtspapper på. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna.
5. Smält chokladen och ringla över, om man vill frysa kakorna väntar man med chokladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar