torsdag 28 mars 2013

Cashewnötkakor med vit choklad

Dessa kakor med cashewnötter och havregryn kommer också från en av Hembakat tidningarna. Dem blev härligt knapriga och väldigt goda.



Cashewnötkakor med vit choklad, ca 20 st

1 dl skalade naturella cashewnötter
100g smör, rumsvarmt
1dl strsocker
1 1/2 dl vetemjöl
1dl fiberhavregryn (jag hade vanliga havregryn)
1/2 tsk bakpulver

Garnering: 50g smält vit choklad

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka cashewnötterna.

2. Rör smör och socker poröst.

3. Blanda nötter, vetemjöl, havregryn och bakpulver.

4. Rör ner de torra ingridienserna i smöret och blanda samman till en smidig deg. Forma degen till två rullar, ca 5cm i diameter. Skär rullarna i sammanlagt 20 skivor och rulla dem till små bollar. Lägg bollarna på ugnsplåtar med bakplåtspapper på. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna.

5. Smält chokladen och ringla över, om man vill frysa kakorna väntar man med chokladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar