onsdag 3 juli 2013

Dumlekakor

Älskar dessa dumlekakor, härlig mördeg med seg chokladkola smak i mitten. Att dem är busenkla att göra är ju en stor fördel oxå. Fick några av mamman till tösens ena kompis en gång sen var jag såld.


Dumlekakor, 24 st

200g smör (rumsvarmt)
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
12 st dumlekolor
24 st noblesse (1 ask)

Gör såhär:

1. Rör ihop smöret med sockret

2. Blanda vetemjölet med bakpulver och vaniljsocker och rör ner detta i smör och sockersmeten.

3. Låt degen vila en stund och dela under tiden dumlekolorna på mitten.

4. Sätt ugnen på 175 grader. Rulla 24 runda kulor av degen, lägg dem i en aluminiumform och tryck ner en
    bit dumle i varje kula.          

5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-15 min. Lägg på en skiva Noblesse  på varje kaka när du tagit ut
    dem från ugnen. Ställ in kakorna i  kylen så chokladen får stelna. Förvaras sen i kylen eller så går det
    utmärkt att frysa dem.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar