lördag 27 juli 2013

Havrekakor

Detta är ett busenkelt recept på goda, frasiga kakor som bakas i långpanna. Gör gärna dubbel sats eller baka 2 omgångar för det flyter ut lite i ugnen och man får skära bort de yttersta kanterna lite.


Havrekakor:
3 dl havregryn
1,5 dl socker
125g smör
2 msk vetemjöl

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper i långpannan.

2. Blanda havregryn, socker och mjöl i en skål.

3. Smält smöret och häll det hett över havregrynsblandningen. Blanda om och bred ut i långpannan. Platta till den ngt med t ex en spade-

4. Grädda kakan i ugnen tills den fått färg och blivit frasig, ca 10-15 min.

5. Låt kakan svalna lite men inte helt innan du skär den i rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar