fredag 2 augusti 2013

Minigrottor med hallonsylt

Älskar min Hembakat tidning och alla härliga recept och annat som finns i dem. Det är en fröjd att få bläddra i dem gång på gång och varje gång upptäcker man ngt nytt recept man vill testa. När sambon fyllde år hittade jag b la detta recept som jag prövade, jag är själv inte så förtjust i "grottor" men dessa i minivariant blev faktiskt väldigt goda, kanske kan det vara för att man skulle ha vaniljsåspulver i smeten.


Minigrottor med hallonsylt - ca 50 st

1,5 dl strösocker
1,5 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl
1 dl vaniljsåspulver, t ex Marsan
250 g smör, rumsvarmt

Fyllning:
Hallonsylt (eller annan sylt)

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ ut minimuffins formar på en plåt.
2. Blanda alla ingredienser i en bunke och knåda samman allt för hand eller i en matberedare.
3. Dela degen i två bitar och rulla ut dem till längder. Dela varje längd i 25 bitar. Forma bitarna till kulor och lägg dem i pappformarna. Gör en fördjupning i kakan och fyll med sylt.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen 10-12 min.

( I originalreceptet i tidningen står det att man ska använda knäckformar och att man då får ut ca 60 kakor, jag tyckte dock att det kändes lite för litet så jag använde minimuffins formar i stället och jag tyckte det blev helt perfekt. Här får man hålla kolla lite på ugnen oxå, kan vara att de får står inne pyttelite till men det kan skifta från ugn till ugn)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar