onsdag 4 januari 2012

Spröda jordnötskakor

Dessa jordnötskakorna är underbart goda, smakade dem hos min moster första gången för några år sedan. Hon var fenomenal på att baka och dessa blev en favorit direkt så det blev att skriva av receptet, var det kommer från vet jag inte, förmodligen ngn gammal veckotidning.

Jordnötskakor, ca 25 st

100 g smör
1 dl socker
1 dl salta jordnötter
1,5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver

Dekoration:
2 tsk kanel
1 msk strösocker
2 msk hackade jordnötter

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Rör smör och socker vitt och pösigt. Hacka jordnötterna grovt och rör ner dem.
3. Blanda mjöl, havregryn, bakpulver i en skål. Tillsätt mjölblandningen i smörblandningen och arbeta ihop till en deg.
4. Dela degen i 25 lika stora delar. Rulla varje del till en kula.
5. Lägg kulorna på en plåt med bakplåtspapper och tryck till, strö socker, kanel och hackade jordnötter över. Grädda mitt i ugnen 12-15 min, låt svalna.

1 kommentar:

  1. åh dem ser ju jättegoda ut,älskar verkligen jordnötter så dessa skulle bli farligt och ha dessa här hemma.

    SvaraRadera