Jag tog upp tårtan igår och lät den tina sakta i kylen. Eftersom det bara var lite test så ställde jag mig inte o gjorde ngt lock utan satsade på spritsning istället. Jag tyckte den var ganska sned och ojämn fortfarande så därför beslöt jag mig för att göra små bakelser av den, jag skar bort det yttersta och delade den så jag fick 6st lagom stora bitar.
Det blev en choklad frosting gjord på smör, florsocker, philadelphiaost, vaniljsocker, kakao. Chokladganachen inuti tårtan var ganska mörk och stark i smaken så jag gjorde frostingen lite mildare och ljusare. För att bryta av all chokladsmaken toppade jag med lite jordgubbar!
Har sett den här läckra spritsningen på olika bloggar och tårtor. Den ser avancerad ut men är faktiskt busenkel att göra. Har velat testa den ett tag nu men inte haft tillfälle så nu när jag gjorde dessa mini bakelser tyckte jag det var perfekt att pröva.
Slutsatsen av en färdigfylld o fryst tårta då? Medans jag stod och skar till bitarna smakade jag på en av "spillbitarna" och det var verkligen inget fel på smaken, smakade som om man gjort den direkt. Sen vet jag ju inte hur det blir med andra fyllningar men kan tänka mig att det inte är några problem det heller. Den fick godkänt av sambon varjefall som Mmmmmade när han åt den!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar