fredag 19 augusti 2011

Frukost

Att ngt så enkelt som scones kan bli en guldkant på morgonen. Dessa brukade jag o en kompis baka mycket när vi gick gymnasiet, får nog bli lite oftare igen. Barnen älskar dem...och jag med! Helst med mycket smör och ost som smälter.....

Scones

4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50g margarin
2dl mjölk eller filmjölk/naturell yoghurt (vad man har hemma, man kan ta 1dl av varje med)

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 250 grader och lägg ut bakplåtspapper på en plåt
2. Blanda först vetemjöl, bakpulver och salt
3. Smula ner margarinet med händerna
4. Rör ner mjölken/filmjölken raskt med en slev
5. Dela degen i 2 delar och platta ut till 2 runda kakor på plåten, skåra dem och grädda sen i 10 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar