söndag 21 augusti 2011

Päronkaka


Denna päronkaka brukar min kompis mamma göra, den är underbart god. Den smälta chokladen ovanpå passar bra med päronsmaken i kakan.


Päronkaka:    175grader  35-40 min

2 ägg
2 koppar socker
1 kopp mjölk
100g smör
2,5 kopp mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk päronessens + grön hushållsfärg

Gör såhär:

1. Koka först upp mjölk och smör och låt detta svalna.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Häll ner den avsvalnade mjölkblandningen i äggtoddyn. Rör sedan ner essens och lagom mycket hushållsfärg och sist mjöl och bakpulver som blandats.

4. Smöra och bröa en form, häll i smeten och grädda 35-40 min.

Vill man kan man ta blockchoklad o lägga på kakan när den är varm. Blockchokladen smälter och man kan bre ut den över kakan direkt. Alternativ kan man vänta till kakan svalnat och smälta choklad i vattenbad, hälla i lite matolja och sedan bre över kakan. Det bästa är att baka kakan dagen innan man ska äta den om man vill bre chokladen över när kakan är varm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar