lördag 31 december 2011

Wienernougat

Testade göra Wienernougat för första gången, väldigt enkelt att göra och god blev den oxå, tycker dock att nougatsmaken kunde vara lite mer framträdande men det borde man kunna justera med mängden nougat och choklad. Receptet kommer från boken Julgodis.

Wienernougat, ca 60st

100 g flagad mandel (1 påse)
250 g nougat (1 pkt)
125 g mörk choklad

Gör såhär:

1. Klä en form, ca 20x20 cm, med bakplåtspapper.
2. Rosta den flagade mandeln i en torr stekpanna o låt den svalna.
3. Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar, smält sedan den tillsammans med nougaten i vattenbad. När det smält helt så blanda försiktigt ner den rostade mandeln.
4. Häll smeten i formen med bakplåtspapper, låt stå minst 3 timmar att stelna. Skär den sedan i bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar